Verrassend Resultaat In De Fastnet Race

Inhoudsopgave:

Anonim

Een jacht van slechts 10 meter, de Nicholson 33 "Iromiguy" uit Frankrijk, won de Fastnet Race na een berekende tijd. De winnaar na afvaarttijd "ICAP Maximus" zakte in het algemeen klassement naar de 115e plaats, maar wist in ieder geval haar eerste plaats in de IRC Super 0 klasse te behouden.

Het leiderschap in de Fastnet Race veranderde tegen het einde van de regatta permanent. De wind nam vanaf donderdag een beetje toe, wat de kleinere jachten een voordeel gaf: ze konden gemakkelijk beter presteren dan hun race-waarde, terwijl de grote schepen die allang in Plymouth waren aangekomen niet langer konden profiteren van de betere windomstandigheden. Zo kwam het voor dat de favoriete “ICAP Maximus”, die woensdag al om 8:22:07 uur over de finish was gekomen, vanaf donderdagavond moest toekijken hoe het ene jacht het andere op de eerste plaats verving, en “ICAP Maximus” schoof zelf de lijst af. Uiteindelijk was de Franse Nicholson 33 "Iromiguy" de winnaar. Leeftijd: 29 jaar! Ze kwam vrijdag om 12:24 uur BST over de finish.

De schipper Jean-Yves Chateau, die eigenlijk een nieuwe boot had willen kopen, heeft duidelijk geïnvesteerd in de juiste plek voor zijn boot, die er op het eerste gezicht wat sjofel uitzag: hij kocht nieuwe zeilen voor de Fastnet Race. “Nieuwe zeilen zijn belangrijk”, zegt Chateau, die gelooft dat de verkoopwaarde van zijn jacht lager is dan de waarde van de zeilen.

Het team op de "Iromiguy" bestaat volledig uit amateurzeilers. Maar zowel de schipper Chateau als zijn zeskoppige bemanning, die het volledige vertrouwen van de schipper hebben, zijn zeer ervaren en hebben vele regatta's gevaren. Chateau heeft al deelgenomen aan vier Fastnet Races; twee jaar geleden behaalde hij de tweede plaats in zijn klas. "Ik kwam dit jaar terug om te proberen mijn klasse te winnen", zei Chateau, "maar ik dacht niet dat ik de hele race zou winnen. Het is ongelooflijk, een kinderdroom."

De Duitse Maxi "Uca" getekend door de ontwerpers Judel / Vrolijk, die kort op de tweede plaats stond in berekende tijd, deed het zoals alle grote jachten: de "Uca" was genadeloos op de kleinere jachten, die betere windomstandigheden hadden, algemene resultatenlijst geduwd naar beneden. Dus zij, die als achtste boot over de finish kwam, moet nu tevreden zijn met plaats 243. In haar klasse (IRC Super 0) staat ze op de 8e plaats.

Van de andere drie jachten met de landcode GER in de zeilen, kon er geen een uitstekende plaats bereiken. “Xenia”, een IMX 38, werd 100e gerangschikt in zijn klasse (IRC 1) 15. “Walross III”, een Swan 55, werd 24e gerangschikt in zijn klasse (IRC 1) en 137e algemeen. Ze krijgt echter minimaal 28 strafplaatsen. “Haze”, een Luffe 48, stond op de 17e plaats in de klasse IRC 0 en op de 168e plaats in het algemeen klassement.

De Open 60s bleken ook een bijzonder spannende wedstrijd te zijn, waarin de “Virbac-Paprec” met schipper Jean-Pierre Dick de finish passeerde op slechts 13 minuten voor Bernard Stamm en zijn “Cheminées-Poujoulat”. Maar omdat “Virbac-Paprec” strafpunten kreeg voor “hulp van buiten” (ze liep aan de grond en moest worden vrijgelaten, dus riep ze “hulp van buiten” in), ging de overwinning uiteindelijk naar Bernard Stamm uit Zwitserland op de “Cheminées- Poujoulat.

Voorlopige resultaten (13 augustus, 11 uur)

IRC Winnaar over alles, berekende tijd: Iromiguy, Nicholson 33, Jean-Yves ChateauWinnaar over alles, de tijd gezeild (line honours): ICAP Maximus, Charles St. Clair & Bill Buckle

IRM Winnaar van alles: Too Steamy, Farr 40, Nick & Annie HaighEerste jacht na vaartijd (in deze klasse): Leopard of London, Reichel / Pugh, Mike Slad

IRC - Super 0 1) ICAP Maximus, Elliott 30m, EBS Yachting2) Patches, TP 52, Eamon Conneely3) Bear of Britain, Farr 52, Kit Hobda

IRC - 0 1) Thunder 2, Mills 37, Robert Boulter2) Satori, Grand Soleil 45, Steven Blom3) Moana, First 47.7, Francois Gouba

IRC - 1 1) Bounty Hunter, Prim38, Roger Dunstan2) Ster If 5, X 442, Guy Sallenave3) PumLogic, Reflex 38, Sailing Logi

IRC - 2e 1) Winsome, S & S 41, Harry Heijst2) Nacht en dag, J 105, Pascal Loison3) Groep Paprec, X 332, Jacques Amede

IRC - 3e 1) Iromiguy, Nicholson 33, Jean-Yves Chateau2) Cavatina, Granad38, Eric Lisson 3) Ballingschap, X 312, Nicholas de l'Fournier

IRM 1) Too Steamy, Farr 40, Nick & Annie Haigh2) Cacharaza, Farr 40, Marcos Vivian de l Pedrosa3) Hooligan V, Max Fun 35, Edward Broadwa

Multihulls 1) Tancrede, Normanni 34, Joel Malardel2) Dazzle, Dazcat 12, Michael Butterfield3) Paradox, Dazcat 10m, Matt Bake

Twee handig 1) Night and Day, J 105, Pascal Loison2) Berrimilla, Brolg 33, Alex Whitworth3) Sixes and Sevens, Sigm33, Pip Dwyer / Jon Brockhous

Open 60 1) Open haard Poujoulat, Bernard Stamm2) Virbac-Paprec, Jean-Pierre Dick 3) Sill & Véolia, Roland Jourdai